lørdag 7. april 2012

Livets glade dager

Kia Ora!

Ja, da var det på tide med et nytt blogginnlegg. Det skjer så mye hele tiden, store som små hendelser! Endog, hverdagen er stort sett den samme. Skole, lekser, trening, quiz, være sosial, besøke familien, mer lekser, 17.mai møter, veldedighetsløp, sykkel- og vintur til Napier - akkurat det er ikke sånn man gjør hver dag da ;) - bursdagsfester, osv osv. Listen er lang.

Helga 23.-25. mars var det duket for ANSAs årlige sommertur. Denne gangen gikk turen til V A K R E Napier på Østkysten, litt over 5 timers kjøretur sørøst for Auckland.


Helga 23.-25. mars var vi på sykkel- og vintur på østkysten, nærmere bestemt Napier. Det var et fantastisk flott sted med vingårder så langt øyet kunne se. Vi var en stor gjeng på ca 43 eventyrlystne studenter som kjørte i grupper på fredagen, alt ettersom hva som passet seg best for den enkelte. Hanne, ANSAs prosjektansvarlig, hadde gjort en bra og grundig jobb med å arrangere festligheten. Hun hadde til og med laget kjørelister sånn at alle visste når og hvor de skulle kjøre. Ingenting var overlatt til tilfeldighetene! Vi sov på backpackers i hjertet av Napier sentrum, og tidlig dagen etter ble vi hentet av buss som kjørte oss til den første vingården. Vi ble delt inn i tre grupper og startet ut fra forskjellige steder. Sykler og hjelm ble delt ut og så var det bare å tråkke avgårde. Har jeg fortalt hvor mye jeg liker å sykle? 

Bilder fra turen

Ut på sykkeltur, aldri sur!

Minnet meg om en nydelig høstdag i Norge

Når det er sykkel- og VINtur man er på, så sier det seg sjøl at smaking hører med, selv om vin ikke er helt den store lidenskapen...





3, 2, 1, JUMP!

NAM!
Dette var et fåtall av alle de fine stundene som ble foreviget denne helgen.


Annen hver torsdag er det Quizkveld, og jeg må si det hittil har vært tre meget vellykkete kvelder. Jeg og Elena leter i kreativitetsboksen vår til den store gullmedalje slik at vi kan lage KULE Quiz kategorier!


Ellers har de siste par-tre ukene virkelig vært hektiske! Det har vært mye å gjøre, både på skolen og ellers, og jeg merker godt at jeg gleder meg veldig til to ukers mid-semester break fra og med mandag! Og gjett hvor jeg skal? FIJI!! Vi er en gruppe på 5 som drar; Camilla, Cecilie, Mats, Stian og meg!! Jeg gleder meg sånn!! Ja, jeg vet, det har blitt en del reising og farting. Her om dagen spurte pappa meg i telefonen om jeg var student eller turist :D Ja takk, begge deler ;)

Akkurat nå er jeg snart ferdig med essay i Psykologien, den skal leveres inn like før jeg drar til Fiji. Vi har fått i oppgave å analysere 5 empiriske studier innenfor forskjellige temaer, og beskrive de funn som er gjort. Jeg har valgt å fokusere på hvordan vi som rasjonelle mennesker tar irrasjonelle valg, og har relatert dette til hvordan vi velger politikere basert på utseendet. Det er faktisk veldig spennende, det eneste nå er at jeg gleder meg utrolig til å levere inn oppgaven. Psykologifaget er tyngre enn jeg trodde, men samtidig så er det fint å få et bilde av hva som skjer med oss mennesker, hvordan hjernen er bygget opp og hvilket faktorer som påvirker hvordan vi ser på verden. All respekt til forskning. Her en dag, under forelesningen, slo det meg: Foreleseren vår snakker så utrolig fort! Godt jeg ikke tolker nå. Ellers må jeg si jeg gleder meg til å komme tilbake til litt tolkejobb når jeg kommer hjem igjen.

Jeg tilbringer en del tid på treningsstedet "mitt" Les Mills. Det er så vanvittig stort! (Ja, jeg overdriver nok, men husk! er fra Lillehammer jeg!) Liker så godt de forskjellige timene de har; Bodycombat, Bodyattack, PUMP (Jeg kunne ikke gå de neste to dagene etter å ha vært på denne timen etterfulgt av bodyattack!), Bodybalance, Bodyjam, osv osv! Den ene morgenen, når jeg, Elise og Ella var på Bodyattack kl 6.30AM, og det var så tungt at jeg ikke helt visste hvordan jeg skulle dra i land øvelsene, hørte jeg instruktøren rope høyt "Only through true challenge, comes true change", og med ett ble det plutselig litt lettere.

Nishtiman og moren (Familien) er på besøk i Kurdistan, og jeg merker at jeg gleder meg til dem kommer hjem :)  Jeg og søstera til Nish, Shadi, har vært en del sammen og det er masse fjas om stort og smått, og selvfølgelig mye gøy :)


Diyar, meg og Wirya (sønnene til Shadi)
Eventyrstund om solsystemet og planeter og sånt...
Jeg: Do you want to lay in your own bed while I read for you on the floor, or shall we cuddle on the floor?
Guttene: Cuddle on the floor! :-)
Så vi satte oss ned på gulvet med pledd, puter og bok.
For tre uker siden fødte venninna mi Gro ei lita datter som heter Lone. Litt over en uke senere fikk jeg herlig bilde av prinsessen med teksten "Vil du være fadderen til Lone? :-)" Snakk om tillitserklærlig :-) JAA!! :D Jeg kommer akkurat hjem i tide til å være med i dåpen, jeg gleder meg sånn :-)


Påskeoverraskelse fra IBS i posten forrige uke!! TUSEN TAKK, Johanna :-)



Ja! Det var det for denne gang. Riktig god påske folkens. Ha en flott høytid og nyt våren.
Påskeklem fra Sirwa :-)