fredag 23. september 2011

Birthdayparty New Zealand Style

Kia Ora!

Nå vet ikke jeg helt hvordan et bursdagsseslskap i ekte New Zealand style er, men! jeg vet hvordan det er å feire 25 årsdag med cocktailparty! :-D Med 34 timer ble dette den lengste og en av mest minneverdige feiringene hittil!
Dagen var utrolig bra - akkurat som jeg ønsket meg -, helt fra jeg ble vekket av bursdagstelefon hjemmefra, til synet av Laura som pynta opp leiligheten til ære for meg, til feiring ut i de små nattetimer!

G R A T U L E R E R

T I L L Y K K 

Bursdagsgave fra mine kjære roommates <3
Panne (vi trengte ny panne), bolle (vi trengte også ny bolle) og masse godis (wonder why...)

Helena baker bursdagskaken :)
Dette minnet meg om når Sahar lager de vidunderligste søtsaker på kjøkkenet på Jørstadmoen, både til fest og til hverdags. Savne!

Gjestene har så smått ankommet

Ready for party!
Bursdagskake fra gjengen som kom

Laura og Jabin lager cocktails til gjestene

Med hjelp fra Asbjørn som har jobbet som bartender før

Happy birthday to you.............
Look at Spencer! Haha!

Kaka var NYDELIG og smakte HIMMELSK! 


Bursdagsgave fra Pernille, Mats og Stian... Do I need to say more? Hehe :-)
Linda hadde laget en utrolig fin poster om opplevelsene våre sammen i New Zealand, TUSEN TAKK :-)
Ellers kan jeg nevne at jeg fikk kjempe fine topper fra Sahar som var bestilt fra asos.com (me love!), bursdagskort, brev og gaver fra Norge, meldinger, telefoner, mail. Nok en gang; Tusen takk :)
Ja, også takk for gaven fra Øyvind, Tore og Andrè, det var veldig omtenksomt! ;-) (Uten å gå noe nærmere inn på det...)
Family :)
Nishtiman, meg og Fuad
Helena, meg og Rhea
Vi hadde det gøy!
Rhea, Anders, Nishtiman, Linda, Stephanie (Danmark), meg, Mats
Vanessa (USA)
Pernille, meg og Sandra


Stian og Sørwy klare for by'n!

Ja, nå er jeg altså 25 år. Halvveis til 50 og 1/4 til 100. Jeg burde kanskje blitt litt engstelig nå, og angsten og panikken burde ha slått til? Jeg er ikke det. Jeg er derimot glad for å leve i nuet, nyte livets små og store opplevelser. Hittil må jeg si livet har vært bra, mange fine ting å se tilbake på, nye eventyr og ikke minst utrolig mange BRA mennesker jeg har blitt kjent med som har vært med på å forme meg. Jada, dette ble litt for svevende og glorisk kanskje, men jeg måtte bare si det :-)
Caroline lurte på om jeg følte meg større, sterkere og klokere. Større...ja har nok lagt litt på meg... sterkere... ja helt sikkert blitt sterkere etter joggeturene rundt Domain park. Bursdagen startet forresten med en bursdagsjoggetur rundt Domain med Helena. Det er rart hvordan ting automatisk føles så mye bedre og mer moro når man legger til ordet "bursdag". Klokere... håper nå det med enda ett år med erfaringer bak meg! :-)
Takk til alle som gjorde dagen så bra! :-)

I går (23/9) møtte jeg Anette Årnes (vi jobbet sammen i Oslo) som studerer i Australia, men var her på besøk hos ei venninne. Det var så godt å løfte opp henda igjen, har savnet å bruke tegnspråk! Vi to og venninna hennes (Nikki) var på Deaf Club på kvelden og der kom jeg i kontakt med mange hyggelige døve New Zealandere :-) Jeg kan ikke NZ tegnspråk, men har så smått begynt å lære litt tegn nå etter gårsdagen. Jeg hadde planer om å begynne på tegnspråkkurs, men har ikke fått somla meg til det enda.

Jeg har fått spørsmål om jeg kan skrive litt om fagene mine, så her kommer en nokså detaljert beskrivelse av alt det vi driver med i tillegg til å være på både innen- og utenlandsturer.
Som jeg har sagt før har jeg tre fag dette semesteret; New Zealand Political Studies (NZPS) (15 poeng), Applied Ethics (15 poeng) og War and Peace (30 poeng). Vi får totalt 120 poeng for et helt år med Konfliktløsning.
Vi har 2 timers forelesning hver i både NZPS og Applied ethics hver uke, og 1 timers tutorials i hvert av fagene. Tutorials er gruppetimer med ca 20 studenter i hver. Vi går gjennom ukens tema, har gruppeoppgaver og forholdene er lagt til rette for at vi skal være engasjerte og ytre egne meninger. I NZPS har vi hatt en essayinnlevering, og denne uken jobber vi med noe som heter Structured Controversy Exercise - vi får en påstand og vi skal, individuelt, komme med fire argumenter for og fire imot påstanden. Om noen uker går vi sammen to og to og leverer en gruppeoppgave på det samme temaet, etter å ha fått tilbakemeldinger på det vi skrev individuelt. Og så er det eksamen i slutten av semesteret (slutten av oktober/begynnelsen av november). I Applied Ethics har vi til nå hatt fem questionnaires (spørsmålsark om forrige ukes tema), om to uker er det essayinnlevering og så kommer eksamen i slutten av semesteret. Alle oppgavene vi har teller en viss prosent av sluttkarakteren vår. Selv om jeg må innrømme at essayskriving kan gi meg litt fnatt av og til, er det samtidig bra å "dele opp" karakteren i flere innleveringer sånn at det ikke bare er eksamen som er avgjørende.
I War and Peace har vi 6 forelesningstimer hver uke. Siden vi får dobbelt så mange poeng for faget har vi også dermed (naturlig nok) flere undervisningstimer. I uke 5 og 6 hadde vi gruppepresentasjon om en krig som foregikk akkurat nå i verden. Min gruppe hadde om krigen i Sudan. Vi skåret bra på gruppepresentasjonen så det var verdt strevet. I forrige uke leverte vi en individuell essay om krigen der vi måtte gi forslag til hvordan konflikten kunne løses og sånne ting (Jeg synes det var ganske så vanskelig og har prøvd å fortrenge hva jeg bablet om!). Om noen uker skal vi ha en elektronisk poster om den samme krigen. Posteren skal gjenspeile hva vi skrev i essayet. Og så er det eksamen i slutten av semesteret. Jeg fant nylig ut at vi har to eksamener på samme dag!!! War and Peace fra 09-12 tror jeg og et annet fag fra 14-17. Jeg skjønner ikke at det er mulig å skulle gå gjennom to eksamener på samme dag, og har ikke engang giddet å begynt å stresse over det! Får nok av tid til det når det nærmer seg!

Ellers må jeg si at jeg trives med å være student igjen. Misforstå meg rett; jeg liker ikke å skrive essay eller pugge til eksamen!! Men selve studenttilværelsen er jo gøy da :-) mange nye mennesker å bli kjent med og mye å finne på, og så lærer man nye ting og ser verden fra et annet ståsted. Jeg merker at det å være student her kan til tider bety mye sosialtid og lite skoletid. Jeg føler vi er på en lang ferie hvor det konstant skal skje ting, både på ettermiddagene og i helgene. Det er jo vel og bra det! Men det går jo på bekostning av skolen. Så det gjelder å finne den balansegangen. Jeg vet ikke helt om jeg har klart å finne den. Føler jeg skulle jobbet mye mer med skole (det er vel noe de fleste føler på?), men samtidig, jeg har jo kommet til New Zealand for å oppleve landet også, ikke bare bli lommekjent i skolens lesesal og vite hvilken rad de forskjellige bøkene ligger på (ikke det at det er noe i veien med det!). På en annen side vil jeg jo jobbe med skolen også. Men så var det denne tida med kun de 24 timene til rådighet da.
Jeg synes fagene er interessante og absolutt aktuelle i dagens samfunn, men jeg merker at jeg må jobbe litt for å klare å henge med, spesielt når det gjelder skriftlige innleveringer.

I New Zealand er det nå Rugby World Cub og gatene er fyllt opp til randen av rugbyfans fra store deler av verden. Det er All Blacks (Herrelangslaget på NZ) flagg overalt, og det er høye forventninger til at hjemmelaget skal stikke av med seieren (Selvfølgelig!) Det er kjempe stort at Verdensmesterskapet i Rugby er her på New Zealand i år (og vi er her midt oppi det hele), tror sist de var vertsland var for 23 år siden. I kveld spiller All Blacks mot Frankrike og vi er en gjeng som skal på Father Ted's (en studentpub i byen) og se på :-) Jeg har kjøpt billetter til den 4. kvartfinalen som blir 9. oktober, hadde så lyst til å dra selv om billettprisen var litt i overkant høy, selv for de dårligste plassene! Jeg og Rhea drar sammen, men vi sitter ikke sammen siden hun kjøpte billetten sin for lenge siden. Kan foreløpig ikke så mye om sporten, men spillerne er kjekke da! ;-)

Nå må jeg gå og gjøre meg klar til å møte dagen. Sola skinner og jeg har nettopp snakket leeenge med Julie! :-) Kan nesten ikke få en bedre start på dagen enn å snakke med kjente og kjære fra Norge.

Tusen takk for hyggelige mail, kommentarer på bloggen (keep up the good work ;)), facebook meldinger, brev, osv. Ha en kjempe fin helg.

Stor klem fra "langt her borte" :-)